eagL

the eagle country dancers

diepenbeek

eagR

Ook op

faceb

Bezoekersteller

Laatste Update

24 Maart, 2015 23:10

Gastenboek

membersarea

Paswoord:

Even voorstellen 

Onze club werd gesticht in sept. 1997 door Vanessa die toen reeds ongeveer 2 jaar actief was als danslerares. 

Wij gingen van start in het zaaltje van de "Voorzorg", met een 20-tal leden waaruit ook dadelijk een bestuur van 4 personen verkozen werd.

Bij de gemeente Diepenbeek werden de nodige stappen ondernomen om onze club als culturele vereniging te laten erkennen, wat wij na een proefperiode van een jaar ook verkregen hebben.

In 2006 hebben wij op de uitreiking van de BCWU-Awardsde Award van "Dance club of the Year" behaald.

awardGIF

Het doel van onze vereniging is om op een ontspannende en kameraadschappelijke wijze countrydansen aan te leren, en deze dan ook, voor zij die dat wensen, op de wekelijkse bals in de praktijk te brengen.
Jaarlijks rond de datum van onze stichting organiseren wij dan ook ons eigen country jaarbal, dat in 2007 ,ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan, als Line-dancefestival werd ingekleed en plaats vond op zaterdag 1 en zondag 2 september  in een grote feesttent aan het O.C.Rooierheide.

In 2008, 2009 en 2010 hebben we dit 2-daags festival, met elke festivaldag 2 orkesten op het podium, op dezelfde locatie, telkens in de grote feesttent, nog eens over gedaan.

In 2011 en 2012 is de formule van een tweedaagse met 2 orkesten per dag behouden gebleven maar hebben wij er voor gekozen om dit in de zaal te laten plaats vinden en niet meer in de feesttent.

Ook organiseren wij al verschillende jaren een dansavond de eerste zaterdag van mei tijdens de week van de amateurkunsten.

Vanaf vorig jaar (2014) hebben wij ons jaarbal verplaatst naar deze zaterdag in mei en organiseren wij onze jaarlijkse clubbarbecue eind augustus.

Leden

Ondertussen is onze club uitgegroeid tot een 160-tal leden waarvan een 130-tal regelmatige dansers en hebben wij sinds 1997 reeds 2 maal naar een grotere accommodatie moeten uitwijken

 

 

Luister terwijl u op onze site surft naar

radio

Druk de "ON AIR"-toets

onair

MEMOKALENDER

 

 

sponsors asnongvoor